انواع روش چاپ
بزن بریم

چاپ ایچینگ

گذری کوتاه و مفید درباره چاپ ایچینگ یا الکتروشیمیایی

چاپ ایچینگ یا الکتروشیمیایی :

یکی از انواع روش‌های چاپ ، چاپ ایچینگ (Etching Print) است که از ایجاد خوردگی در فلز توسط اسید به ‌وجود می‌آید. با استفاده از این روش ، می‌توان طرح و نقش‌های متفاوتی را به آسانی روی فلز چاپ کرد به صورتی که هیچ‌گاه از بین نرود.

مثلا برای ثبت یک آرم روی دسته شیرآلات حمام ، قطعات تولیدی فلزی ، کارت ویزیت فلزی ، چاقو ، پلاک دستگاه های صنعتی و… به
گونه‌ای که در اثر استفاده پاک نشود ، از چاپ ایچینگ استفاده می‌کنند.

مراحل انجام چاپ :
در این روش چاپ برای انتقال طرح مورد نظر مانند چاپ سیلک‌ اسکرین از توری یا شابلون استفاده می‌شود که تهیه شابلون در آن نیز مانند تهیه شابلون در چاپ سیلک است. با این تفاوت که دقت توری برای انجام این چاپ متفاوت است. این توری می‌تواند از سه نوع کاغذی، پلاستیکی و یا پارچه ای باشد.

در سیستم‌های دستی بعد از تهیه کلیشه ، کافی‌ست توری را روی سطح فلز قرار دهیم ، دستگیره الکترود را به درون اسید رقیق شده فرستاده و سپس روی توری بکشیم. بعد از برداشتن توری مشاهده می‌کنیم که طرح روی فلز انتقال یافته‌ است.

این روش برای چاپ روی اشکال تخت، محدب ، کره و یا هر شکلی که بتوان توری و ابزار ایچینگ را روی آن گذاشت ، قابل استفاده است.

مواد قابل چاپ با این روش :
قطعات فلزی، مثل انواع فولادهای کربنی و آلیاژی، آلومینیوم و آلیاژهای آن، استیل، چدن و سایر فلزات سخت و نرم و یا حتی آبکاری شده.

کاربردهای چاپ ایچینگ:
قطعات صنایع هواپیمایی و نظامی ، قطعات خودرو، فولادهای صنعتی و آلیاژی کارخانه ، لوازم پزشکی و ارتوپدی ، ابزارهای صنعتی در صنایع تجاری و ساختمانی و تاسیساتی ، لوازم آشپزخانه مثل چاقو و قاشق و …

برای آموزش روش چاپ ایچینگ ، خرید دستگاه و ساخت کلیشه با مقاومت بالا با مدیریت سایت تماس بگیرید.

php echo do_shortcode('[wpforms id="2127"]');?>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *