انواع روش چاپ
بزن بریم

چاپ سیلک اسکرین

گذری کوتاه و مفید درباره چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک :

از آنجا که مواد اولیه این چاپ بسیار مقرون به صرفه و در دسترس هستند چاپ سیلک اسکرین را می توان مادر همه روش های چاپ و همه کاره ترین روش چاپ دانست. تجربه و ایده پردازی در کنار هم مهمترین اصول در چاپ سیلک می باشد ، چرا که تجربه بدون ایده پردازی و همچنین ایده پردازی بدون تجربه در این کار هیچ مفهومی ندارند.چاپ سیلک یک تکنیک چاپ است که در آن از مش ( توری ) برای انتقال جوهر بر روی بستر استفاده می شود.
کلیشه ای که برای چاپ سیلک استفاده می شود از جنس توری یا پارچه است.
برای چاپ سیلک مرکب درون این کلیشه ریخته می شود و سپس با استفاده از یک تیغه یا کاردک بر روی صفحه نمایش منتقل می شود تا دیافراگم های مش باز را با جوهر پر کند ، و یک حرکت معکوس باعث می شود صفحه در لحظه ای در امتداد یک خط تماس ، سطح زیرین را لمس کند. این باعث می شود که مرکب با حرکت کاردک ، کلیشه را خیس کرده و از دیافراگم های توری خارج شود. هر بار یک رنگ چاپ می شود ، بنابراین می توان از چندین کلیشه برای تولید تصویر یا طرح چند رنگ استفاده کرد.
همچنین برای قسمت هایی که میخواهیم رنگ از آن عبور نکند با ماده ای به نام لاک حساس میپوشانیم. این فرآیند را چاپ سیلک اسکرین می نامیدند زیرا از ابریشم در این فرآیند استفاده می شد. همچنین به عنوان خط کشی و چاپ خطی شناخته می شود. در حال حاضر ، معمولاً از نخ های مصنوعی در فرآیند چاپ سیلک استفاده می شود. محبوب ترین مش در استفاده عمومی از پلی استر ساخته شده است. مواد مش خاصی از نایلون و فولاد ضد زنگ در دسترس چاپگر سیلک وجود دارد. همچنین انواع مختلفی از اندازه مش وجود دارد که نتیجه و ظاهر طراحی نهایی روی مواد را تعیین می کند.

قابلیت های چاپ سیلک:

از قابلیت های متعدد چاپ سیلک می توان به چاپ بر روی پارچه والبسه ، گونی ، ساعت و خودکار ، تابلو های اطلاع رسانی ، تابلو های صنعتی ، تابلو های هنری ، جعبه کفش ، جعبه شیرینی ، کیف ، کفش ، شیشه ، آینه ، مقوا ، چرم ، تقویم دیواری ، سر رسید ، دفتر تلفن ، CD و نایلون اشاره کرد.

معایب چاپ سیلک:

  • >> در چاپ سیلک گاهی اوقات به دلیل نوردهی کم و فاصله زیاد بین طرح و لامپ و یا ترکیب نادرست دارو ، دارو بیش از حد پاک می شود.
  • >> در چاپ سیلک گاهی اوقات به دلیل نور دهی زیاد و فاصله کم بین طرح و لامپ و یا ترکیب زیاد دارو ، دارو خوب پاک نمی شود.
  • >> در چاپ سیلک گاهی اوقات پخش رنگ به خوبی صورت نمی گیرد برای همین باید لبه کاردک صاف شود و فشار یکنواخت تنظیم گردد.
  • >> در چاپ سیلک گاهی اوقات پخش رنگ به صورت یکنواخت و کامل روی جسم مورد ما منتقل نمی شود.
  • >> سرعت چاپ به دلیل دستی بودن یا استفاده از دستگاه های نیمه اتوماتیک کند است. امکان استفاده از رنگ های ارزان و بی کیفیت در این نوع چاپ وجود دارد.

تاریخچه چاپ سیلک:

روش چاپ سیلک اولین بار در زمان سلسله سونگ (960-1279 میلادی) در کشور چین به روش ابتدایی شکل گرفت . سپس توسط سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن اقتباس شد و با استفاده از روشهای جدیدتر ایجاد شد. چاپ سیلک تا حدود زیادی در اواخر قرن 18 از آسیا به اروپای غربی معرفی شد که آن زمان زیاد در اروپا مورد استقبال قرار نگرفت ، اما رونق بازار و استقبال از چاپ سیلک زمانی شکل گرفت که توری یا مش ابریشم تولید و به بازار ارائه گردید و یک منبع سودآور برای رسانه کشف شد . در اوایل دهه 1910 ، اشخاص متعددی که وابسته به صنعت چاپ بودند و با مواد شیمیایی آزمایش می کردند ، از ویژگیهای متقاطع فعال کننده نور یا فعال کننده پتاسیم ، سدیم یا آمونیوم کرومات و مواد شیمیایی دی کرومات با چسب و ترکیبات ژلاتین استفاده کردند. روی بک ، چارلز پیتر و ادوارد اونز امولسیون های حساس به اسید کرومیک را برای استنسیل های واکنش پذیر عکس بررسی و آزمایش کردند. این سه نفر از توسعه دهندگان با معرفی شابلون های عکس دار به صنعت انقلابی در صنعت چاپ صفحه نمایش تجاری ایجاد کردند ، اگر چه پذیرش این روش سالها طول کشید . در حال حاضر ، مجموعه وسیعی از مواد شیمیایی امولسیون حساس شده و “مخلوط شده توسط کاربر” برای ایجاد استنسیل های واکنش پذیر عکس وجود دارد.
چاپ سیلک به دلیل این که بهترین و بیشترین میزان مواد چاپی را از گذشته تا به امروز روی کار منتقل میکند یکی از بهترین روش های چاپ است و به همین دلیل بسیار مورد استقبال قرار گرفته و امروزه بازار پر رونقی پیش از پیش داشته است.

مزایا چاپ سیلک:

چاپ سیلک مزیت های بیشماری دارد که به صورت مختصر و مفید به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم .

  • >>> از مزیت های چاپ سیلک میتوان به امکان چاپ روی بسیاری از قطعات ، لوزام و اجسام سخت و نرم مانند: پارچه ، نایلون ، نایلکس ، شیشیه ، کارتن ، ورق های فلزی ، محصولات چرمی و … اشاره کرد.
  • >>> یکی از مزیت های چاپ سیلک امکان چاپ روی قطعات گرد مانند: ظروف یک بار مصرف ، بطری ها ، ظروف فلزی و بسیاری دیگر از وسایل اشاره کرد.
  • این نکته را توجه داشته باشید که چاپ روی قطعات گرد را کمتر چاپی میتواند انجام بدهدو این مزیت بسیار خاص و ویژه برای این چاپ است .
  • >>> یکی دیگر از مزیت های چاپ سیلک این است که برای چاپ میتوانید از رنگ های مختلف حتی رنگ های روغنی ، پلاستیکی ، رنگ ها پایه آب و بسیاری دیگر از رنگهای موجود را بسته به نیاز و کشش قطعه مورد نظر ، از آن رنگ استفاده بکنید.
  • >>> یکی دیگر از مزیت های این است که قابلیت چاپ در تیراژ های پایین را نیزدارد.
  • بدین صورت که در چاپ های دیگر مثل چاپ افست به دلیل هزینه های ثابت اولیه مثل فیلم و زینک و…. چاپ در تیراژ های پایین اصلا بصرفه نیست و به همین صورت در چاپ های دیگر که هر کدام محدودیت هایی دارند امکان چاپ در تعداد کم برای آن ها مقدور نیست .
  • >>>راه حل چاپ در تیراژ های پایین مثلا چاپ 10 یا 20 عدد لباس یا پارچه فقط چاپ سیلک است.
  • >>> درچاپ های مختلف یک سری مواد بعد از چاپ اضافه میشوند که باعث خشک شدن رنگ میشوند ، این مواد باعث کاهش براقیت وشفافیت رنگ میشود و رنگ ها تا حدود به کدری سوق داده میشوند.
  • اما در چاپ سیلک رنگ به صورت مستقیم روی سطح مورد نظر مینشید و این باعث شفافیت و درخشندگی رنگ ها میگردد.
  • >>> از دیگر مزیت های چاپ سیلک این است که در چاپ های دیگر رنگ ها به صورت غیر مستقیم روی جسم (مقوا ، پلاستیک و… ) منتقل می شود ، یعنی برای چاپ از یک واسطه استفاده می شود. مثلا در چاپ افست یک ورقه آلومینیومی (در اصلاح زینک) به وسیله دستگاه های مخصوص جاهایی که لازم داریم که رنگ را جذب کند ایجاد میشود. (که در روش چاپ افست توضیح کامل را ارائه نمودیم) سپس این زینک روی سیلندرهای دستگاه نصب می گردد و با هر بار چرخش جاهایی که رنگ را گرفته بودند رنگ را به سطح جسم مورد نظر منتقل میکنند ، که به آن روش انتقال جوهر غیر مستقیم میگویند. اشکال مهمش هم این هست که رنگ با ضخامت بسیار ناچیزی روی جسم منتقل می شود ، ولی در چاپ سیلک روش انتقال مستقیم هست و وقتی مرکب بدین صورت به جسم منتقل میشود ، باعث ضخامت بسیار بالاتری در چاپ میگردد.
  • پس این نکته را متذکر می شویم که هیچ چاپی به اندازه چاپ سیلک نمیتواند رنگ را به سطح مورد نظر منتقل کند.
  • >>> مزیت بعدی امکان چاپ روی سطوح بسیار بزرگ است.
  • >>> مزیت بعدی سادگی اونه که هر کسی حتی با داشتن کمترین اطلاعات میتونه این چاپ را انجام بدد.
  • >>> قیمت تمام شده این نوع چاپ برای چاپ های خاص مثل لباس و… بسیار مقرون به صرفه است.
  • >>> راه اندازی کارگاه چاپ سیلک با کمترین هزینه ممکن امکان پذیر است.
  • >>> امکان چاپ یک رنگ تا چند رنگ در این چاپ هست.


در چاپخانه آقای چاپ به روش چاپ سیلک چند روش جدید و مبتکرانه انجام می پذیرد که در نوع خود بی نظیر بوده و روی هر نوع متریالی که لازم داشته باشید یا که از ذهنتان عبور کند توانایی ضرب چاپ را دارد. برای آموزش و کسب اطلاعات بیشتر از روش چاپ سیلک ، آموزش چاپ سیلک و ساخت کلیشه چاپ سیلک با مدیریت سایت تماس بگیرید .

php echo do_shortcode('[wpforms id="2127"]');?>

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *